Några exempel:'

 
Gith Kinnari Sjöberg
Oj oj oj vad bra det håller på att bli med hästarna. Tirano hävdar att han är stark som en oxe! ♥ Saga är öm i magen men ganska lugn. Hon har varit ganska hetsig tidigare. Jag ska skicka ett prov från mig själv till dig så jag blir lugn och stark som en oxe. KRAAAAM

Mariana Melinhar gjort ett inlägg i
Ett Jätte stort Tack!!!!! till Morgan Strålman Som hjälpt mig o mina Vackra hästar, till en sundare o hälsosammare tillvaro. trodde inte att jag skulle få ordning på Baron som var så illa däran efter allla infektioner. Men tack gode gud, det finns ÄNGLAR! Tack Morgan
Jag är jätte tacksam för alla råd och tips på mina hästar, och jag följer dem till punkt o pricka.
"T" är mycket, mycket bättre. De kämpar på och följer planen helt och hållet. Jag hjälper dem att tyda testsvaret Klicka på mig! 
och talar om när det är dags för nästa preparat och hur mycket de ska ge av varje.
Jag är så fantastiskt glad över att man kan göra så mycket för sin häst med så enkla medel och att hästarna blir så mycket bättre så snabbt!
Hälsningar M 

 

”Att jobba med rörelsestörningar hos häst innebär, förutom att behandla muskler och rörelseapparaten, även att man behöver se till helheten. Dysfunktioner och störningar i kroppens inre organ ger störningar i hästens rörelsemönster. Genom mitt samarbete med Morgan Strålman
får jag en god uppfattning om hästens inre hälsa och kan erbjuda mina kunder en helhetsbehandling som ger bestående och långvariga resultat.”
 Marina Nylund, massage- och fysioterapeut för häst    

”Travare som vanligtvis presterar joggar som sista häst i mål!! Testet visade förekomst av mögel med störning i blodsystemet. Behandlades för detta och tävlade efter 2 veckor igen och efter tufft lopp blev 2:a i tredje spår och satte personbästa med 1,5 sek, efter lite homeopatisk justering 2 veckor senare tar han täten direkt och vinner lätt med 3 längder”

”Ridhäst som är stressad, inte lyssnar och försöker ha koll på allt runt omkring!! Test visar hormonstörning. Behandlas och finner ro och kan lätt hanteras, lyssnar och betydligt trevligare att rida redan efter 1 vecka”

”Häst som enligt veterinär är så sjuk att han måste slaktas, men inte vet varför han är så dålig!!
Test visar på virusinfektion, stressmage och dålig njurfunktion. Hästen tillfrisknar efter behandling och rids sedan som vanligt”

”Sommarexem i man och på rygg !! Testet visar akuta njurproblem. Behandlas för det akuta och sedan för virus och magproblem vilket troligen var orsaken till det hela. Efter 3 veckor finns inga exem”

Referenser

Wallou Banker – äg Tage Bergman
Varmblodig travare, född 2002. Inlett samarbete maj 2008. Innan dess tjänat 40 000 totalt under 4 år. Ut på banan igen i mars 2009. Införtjänat fram till dags dato (mars – nov 2009) 105.000,- …16 starter och 11 placeringar 3:a o bättre (2-1:a, 2-2:a, 7-3:a)Två starter oplacerad hade han fått mögel i sig och orkade inte. En start trampade han på tappad sko ledande i sista sväng och gick blödande i vänster bak i mål på tre ben som 5:a.
Hästen gås igenom 1 gång per månad vilket gör att han kan hållas i toppskick och prestera denna fantastiska statistik.
Teamet består av: Marina Nylund, dipl massör och fysioterapeut för häst.
                            Morgan Strålman, equi-håranalys, homeopatika-naturmedicin, AME-produkter 
                          

FÅNG !!

Sagan om Mindy

Vår dotter har en underbar ponny som heter Mindy, korsning mellan Russ och New Forest. Hästen köptes i Augusti 2008, varken jag eller min hustru har erfarenheter av hästar sen tidigare, så det blev mycket att lära.
Kristi himmelsfärdsdag (2009) fick Mindy fång för andra gången (Första gången oktober 2008, blev då besvärsfri med traditionell veterinärvetenskap). Men denna andra gång blev hon inte bra, efter cirka sex låånga veckor med butta och boxvila hade jag och min hustru hunnit göra efterforskningar på nätet om fång. Vi läste om naturliga hovar, och insåg hur vansinnigt det är att ha järnskor på hästen, särskilt då de har fång. Att hela hästens tyngd ska bäras upp av hovkapseln, den som vill lossna från hoven pga. skadade lameller.
Efter att ha besökt hästsjukhuset i Skara, och där fått beskedet “hovbensrotation” , och osäkert om Mindy kunde bli bra igen, tog vi på måfå kontakt med en hovslagare som jobbar efter konceptet friska hovar. Det blev Elisabeth Hedström från Siene (en lyckoträff) . Hon kom samma dag vi ringde!!! När hon tittat närmare på Mindy försäkrade hon att ponnyn skulle bli bra. Hon hade sett hästar som varit mycket värre däran som blivit bra. Gissa om vi blev lättade!! Elisabeth fick en spontan kram. Vi som börjat försöka vänja oss vid tanken att vår kära Mindy skulle avlivas.
Till verket: Bort med skor , butta och boxvila, istället verkade Elisabeth hovarna på sitt sätt, ner med hovväggarna och trakterna, inte röra sulan. Mindy skulle få röra sig så mycket hon själv ville, vår dotter kunde tom. rida. För att Mindy lättare skulle kunna vänja sig utan skor rekommenderade hon att använda boots, eftersom inga fanns tillgängliga då fick vi låna en uppsättning av Elisabeth (snällt).
Vi tyckte redan efter ett par dagar att Mindy blev bättre och piggare, hon började rymma från sin utangräshage. Vi lät Elisabeth ta lite hår från Mindy för analys hos Morgan Strålman, det visade sig att hon hade bla stor zinkbrist samt virus som troligtvis orsakat fånget. Elisabeth ombesörjde så att vi fick lämpliga homeopatmedel och mineraler.
Mindy har aldrig tidigare varit så pigg som hon är idag. Hon travar och galopperar som aldrig förr. Tidigare har hon inte varit något vidare framåt på väg hemifrån, nu galopperar hon glatt vart som helst.
Kombinationen av Elisabeths kunskaper om hur hovar fungerar och de alternativa läkemedlen från AME har gjort underverk.
Vi vill å det varmaste rekommendera Elisabeth Hedström när problem med fånghästar uppstår. (annars också för den delen).
Elisabeth, vår räddare i nöden
Fam Brolin: Mindy Hannah Eva Henry

Haflingersto med diagnosen fång  
Efter det att mitt sto fick fång så började jag undersöka vad orsaken kunde vara, för veterinären gav bara smärtstillande.
Varför fick stoet fång och inte de andra hästarna i hagen?

Jag kom i kontakt med håranalys på häst vilket jag tyckte verkade väldigt intressant. 
Kunde man verkligen se vad hästen hade för problem på några hårstrån från manen?
Sagt och gjort jag skickade iväg och fick svaret att min häst var som en försurad insjö och behövde kalkas upp och dräneras (renas), mineralbrist och hon visade även hormonstörning och tarminfektion.
Men det var inte lätt att hitta produkter som kunde hjälpa mig.
Då kom jag i kontakt med AME-produkter de hade det jag sökte, produkter som stärker upp och rehabiliterar.
Jag gav min häst AME-produkter för mage o tarm samt njurar och hormoner. Därefter lät jag Morgan Strålman göra ny håranalys för att stämma av hur hon svarade på behandlingen. Det såg bra ut.
Nu vad det dags för betäckning, hästen visade tydlig brunst vilket hon aldrig gjort tidigare.
Nu är hon dräktig och skall föla i vår.
Jag följer fortfarande upp regelbundet med håranalyser för att täcka upp eventuella mineralbrister under dräktigheten samt att jag ger Biopromin ett fullgott mineralfoder från AME-produkter.
Jag ser håranalysen som ett billigt sätt att förebygga och underhålla hästens inre hälsa.
Det som alla bör tänka på är att om hästen inte har en väl fungerande tarm så kan inte hästen tillgodogöra sig näringen i maten.
Obalans och skador på tarmen kan bl.a orsakas av virus.
Lisa

 

---------- Forwarded message ----------
From: "annika hästö" <hastoannika@hotmail.com>
To: "Mona" <mona@stallrh.com>
Subject: min fånghäst
Date: Jan 11, 2011 21:01


Jag tycker verkligen att du kan rekommendera AME produkterna. Om inte dom hade funnits hade vi knappast haft häst fortfarande, åtminstone inte Sifan. Vi började med veterinär och smärtstillande. Det hjälpte ju inte. Då satt jag mig vid datorn och läste allt om fång som jag hittade. Till slut var det Kerstin (jobbarkompis) som tipsade mig om dig och Morgan och ame-formula. Och inte att förglömma- rätt verkning av hovarna. Med tanke på att hon var så sjuk i fång så vi trodde(eller rättare sagt du) att hon säkert dör (fast det sa du inte då)  så är det otroligt att vi faktiskt är ute och rider nu. Tur att inte jag fattade hur dålig hon var fast hon inte kunde röra sig.
Det har varit skitjobbigt, det sticker jag inte under stol med.  Hela sommaren och hösten har jag bott i hagen. Lirkat i henne alla mineraler, granskat hovarna flera gånger om dan, tittat efter hur hon mår rent allmänt, ringt dig i tid och otid och bett dig komma och verka nån millimeter av hovarna när hon fått svårt att stå. Men sakta men säkert har hon blivit bättre och bättre. Jag har lärt mig hur viktigt det är att ge rätt sorts foder åt en häst. Kursen om hästens matsmältning som ni ordnade med syrran din var riktigt bra. Nu får hon enbart hö i hönät som hon har tillgång till dygnet runt. Biopromin alla dagar och formula 11 för magen några gånger i veckan. I morgon ska jag skicka in en ny håranalys åt Morgan för att få veta var vi står.  I åtta månader har vi hållit på och kämpat. Nu har vi en pigg och glad 22 årig häst som det går att rida på.
Jag väntar mig ingen lätt sommar eftersom jag nu vet att Sifan är en fånghäst. Men nu är jag åtminstone förberedd och det är ganska mycket upp till mig hur nästa sommar blir. Åtminstone ska jag ha en hage med pytte lite gräs i, en skogshage och en "traditionell" hage. I den traditionella får hon gå med gräsreducerare. Klarar hon inte av den hagen återstår de två övriga. Jag hoppas förstås att alla tre går. Fånghage hoppas jag att vi inte behöver.


Tack Mona för all hjälp vi har fått!    Men du behövs fortfarande som stöd!

Annika Hästö

Kronoby, Finland

 

Häst med hormonstörning!
Vi har ett sto som är 9 år. Hon har varit skadad till och från under en ganska lång tid. Varje gång som hon ska sättas igång blir hon obstinat och okommunicerbar.  I stallet är det inga problem att hantera henne. Men ute har det tidvis varit mer eller mindre omöjligt. Man visste inte från dag till dag vad som striden skulle handla om. Om man var ute och gick med henne kunde hon helt plötsligt vägra att fortsätta gå och ställa sig rakt upp på bakbenen och måtta sparkar mot en. Hon kunde även kasta sig rakt ut mot vägen när det kom en bil. Även när man red ut på henne så kunde hon sluta att gå framåt och börja sparka bakut och ställa sig på bakbenen. När hon hade sina dåliga dagar ute på banan så var hon mer i luften än på marken, att sitta kvar var en ren konst.

I slutet på sommaren hade vi veterinären ute och tittade på henne för att hon hade ett väldigt fult sår på bakbenet. Vi passade även på att ta ett blodprov för borrelia som vi tidigare anat att hon kanske haft. Tidigare i våras så blev hon helt plötsligt jättekonstig och visade olika symptom på t.ex. borrelia, fång, solsting och kolik. Vi kunde senare konstatera att det inte var något av dessa och inte heller provet visade några antikroppar. Vi började tro att det inte stod riktigt rätt till i huvudet på henne eftersom inga prover visade några fel. Dessutom så fortsatte hon bete sig på samma vis som tidigare och min dotter började nu bli både trött och rädd för Meia.

Kvinnan som äger stallet där vi har Meia hade hört talas om att man kunde ta ett test av manen hos en homeopat för att se om det fattas något i kroppen som inte stämde. Sagt och gjort vad hade vi att förlora. Vi skickade in en tuss. Till svar fick vi att hon hade zink-brist och en kraftig hormonstörning. Vi köpte vad som rekommenderades och satte igång att ge henne sina dagliga doser. En vecka gick och det hände inga märkbara förändringar, men efter 2 veckor hände något otroligt. Hästen som tidigare varit ett PMS-monster började plötsligt lugna sig och komma till ro. Vi blev överraskade och väldigt glada när min dotter red Meia för första gången på en månad och hon gjorde ingenting. Från början var vi väldigt skeptiska över detta eftersom han sa att det skulle bli en kraftig förändring. Nu har vi hållit på med detta i över en månad och vi har verkligen fått en annan häst. Hon är lugn och kontrollerbar, hon står inte längre på bakbenen så som hon har gjort tidigare. Hon har inte lika mycket humörsvängningar och är väldligt trevlig att jobba med. Dock ska man komma ihåg att hon fortfarande är ett sto. Tidigare har hon inte kunnat äta havre men nu har vi helt gått över till det plus att vi ger henne Biopromin som mineraler och vitaminer. En otrolig vändning som vi har dessa medel att tacka för.

Kitty och Madeline

100_1131.JPG

 


"fd Monstret"

 

"Finlandsfärjan"
Lös mage alternativt avföring som konstistensmässigt kan liknas med mus-spill.
väldigt styv och stel i musklerna samt i rörelsemönstret.
Fångsymptom. Drar upp ryggen. Står under sig med alla fyra.
Konstant strålröta trots behandlingar.  
Detta är mitt 4åriga halvblodssto 07/09, som vid tidpunkten precis hade fått föl.
Efter upprepad veterinärvård samt konsultation och behandling av massörer och
hästfysioterapeuter, med endast tillfällig förbättring av
statusen som resultat beslöt
vi oss för att skicka in en hårtuss för analys till Morgan Strålman.

Svaret var skrämmade:
"Problem med koppar, virus. Mycket dåligt med energi.
koppar är vanligast att det är för mycket av i kroppen, sällsynt brist.
Överskott märks på muskulaturen som blir spänd och stel och kan förväxlas med fång.
Ibland märks det på att hästen inte utvecklar muskulaturen normalt.
Det troliga överskottet kan komma via vattnet som i så fall har lågt PH vilket lett
till utfällning från ledningssystem. 
Eller från bete där tidigare odlats potatis.
Blasten avdödas vanligtvis med koppar baserat medel,
som blir kvar i marken och om odling skett många år kan halterna räcka 
för att skapa problem för vissa individer som oftast har andra problem såsom magen.
Virus är ett allt för vanligt problem då veterinärmedicinen normalt endast behandlar 
infektionen som blir följden av smittan, det kan därför ganska obehindrat spridas. 
Virus orsakar förutom infektioner som frestar njurarna även mag-tarm problem.
Vid längre tids problem kan följen bli fång, mineralbrister, muskel-led 
och hovrelaterade problem"
Alltså, min häst i utskriftvänligt format!
Efter 2 behandlingar med homeopatiska preparat, AME:s Formula och Biopromin
(samt analysering av dricksvattnet) har jag en helt annan häst. Pälsen glänser,
magen fungerar som den skall, hovarna svarar för första gången bra på rötbehandlingarna, 
hon står och rör sig som en rund miljon, följsam och smidig.
Hon har dessutom fått tillbaka den varma och pigga blicken, 
vilket i sin tur betyder att matte fått tillbaka sin juvel. Tack Morgan!!
/Mona Nylund, Finland 

www.stallrh.com
(+358)443432374
 
"KOLIK" berättelsen om Prince Amal.	
Läs gärna en otrolig berättelse om 4 dagars kolik, 4 veterinärer.
= En i det närmaste död häst med djurambulans förvarnad. 
Till mirakel återhämtning, fullt frisk och tävlande igen.

Ett mycket lycklig par i Linköping........